93 540 60 69

Ajudes per a residències d’ancians a Espanya

A casa Benèfica, estem dedicats a oferir no sols un espai càlid i segur per als nostres majors, sinó també a ser una font d’informació i suport per a les famílies que enfronten el repte de trobar la millor cura possible per als seus sers estimats.

Amb el paisatge de les ajudes econòmiques en constant evolució, volem proporcionar una guia actualitzada per a ajudar a desentranyar les opcions disponibles a Catalunya, especialment respecte a les residències d’ancians.

 

La llei de dependència: Un far d’esperança

La Llei de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència, coneguda com a Llei de Dependència, és una pedra angular en el sistema d’ajudes socials a Espanya.

Quan parlem d’ajudes per a persones ingressades en residències, cal saber que esta llei s’estructura al voltant de tres graus de dependència (I, II i III).

Cada grau assigna diferents quanties d’ajuda avaluades en funció de les necessitats de cada persona i del seu context familiar i econòmic.

 

Prestacions disponibles

Segons la situació de la persona dependent, existixen:

  • Les Prestacions Econòmiques per a Cures en l’Entorn Familiar (PECEF)
  • Les Prestacions Econòmiques Vinculades al Servici (PEVS)

Quan la persona dependent es manté al seu domicili, és la PECEF que s’aplica i oferix un suport econòmic vital per a cobrir despeses associades a la cura domiciliària, reforçant el teixit de suport familiar. Es parla molt sovint de “ajuda al cuidador”.

Després, quan l’ingrés en una residència es fa necessari, són el PEVS que és l’ajuda rellevant.

Les PEVS s’inscriuen en un dispositiu dirigit cap a servicis privats en una residència, com és el cas de moltes famílies que trien Casa Benèfica per a la cura dels seus majors. No obstant això, per a poder oferir les PEVS la residència ha de ser col·laboradora o concertada de la Generalitat de Catalunya.

Cal recordar que les PEVS s’atorguen únicament per als graus II i III de dependència.

El seu import depén dels recursos econòmics del resident i està calculat pel departament de Drets Socials de la Generalitat. El barem ha sigut revaloritzat al novembre 2023 i oferix actualment una ajuda entre 200 i 1238.73 € al mes.

Recordar també que la PEV s’extingix quan el resident passa a plaça pública, un altre dispositiu de la llei de dependència, que oferix un preu de plaça pactat amb la Generalitat, calculat en funció dels recursos econòmics.

A casa Benefica, estem habilitats per a oferir les PEVS i fem els tràmits per a sol·licitar esta ajuda.

 

Innovacions en el finançament de la cura d’ancians

Més enllà de les ajudes directes de la Llei de Dependència, existixen alternatives innovadores com les pensions vitalícies i productes hipotecaris específics, dissenyats per a adaptar-se a les necessitats financeres de les persones majors. Estes opcions oferixen solucions flexibles per a aquells que compten amb actius immobiliaris però necessiten liquiditat per a finançar la seua estada en residències com la nostra.

 

Navegació regional per les ajudes

Atés que l’accés i les condicions d’estes ajudes poden variar significativament entre les diferents comunitats autònomes, és essencial explorar la informació específica per a cada regió. La web de loentiendo.com oferix un recurs valuós, amb un directori detallat d’enllaços a la informació sobre ajudes en cada comunitat autònoma.

 

Casa Benefica: Més que una residència

A Casa Benefica, ens enorgullim de ser més que una simple residència per a ancians; som una comunitat dedicada al benestar integral dels nostres majors. El nostre compromís va més enllà de la cura diària, estenent-se a proporcionar orientació i suport a les famílies que busquen el millor per als seus sers estimats en termes d’assistència i finançament.

 

Conclusió i camí a seguir

L’elecció de la cura adequada per als majors és una decisió significativa per a qualsevol família.

Amb el panorama de les ajudes econòmiques evolucionant constantment, el nostre objectiu és ser un far d’informació i suport.

Per a més informació sobre com podem ajudar-lo, no dubte a contactar-nos. Junts, podem trobar la millor ruta cap a la cura i suport que els seus sers estimats mereixen.