93 540 60 69

En un món on l’entorn urbà sovint domina, els espais verds s’han convertit en un oasi essencial per al benestar, especialment en residències per a persones majors. En Casabenefica.cat, reconeixem el valor incalculable dels jardins i àrees naturals en el suport a la salut física i mental dels nostres residents. Els espais verds no sols embellixen l’entorn, sinó que juguen un paper crucial a millorar la qualitat de vida de les persones majors. Des de promoure l’activitat física fins a proporcionar un refugi tranquil per a la reflexió, els beneficis d’estos entorns són múltiples i significatius. En este article, explorarem en profunditat com els jardins i àrees naturals en les residències poden transformar l’experiència diària dels residents, proporcionant no sols un entorn estètic, sinó també un espai vital per a la salut, el benestar i la connexió social.

Impacte dels espais verds en la salut física

Millora de la mobilitat i l’activitat física

A casa Benefica, entenem la importància de proporcionar als nostres residents un entorn que fomente la mobilitat i l’activitat física. El nostre jardí meticulosament dissenyat oferix un espai segur i accessible perquè els residents gaudisquen de caminades relaxants, exercicis a l’aire lliure i activitats que milloren la mobilitat. La presència de senderes i àrees de descans estratègicament situades permet als nostres residents gaudir de la bellesa de la naturalesa mentre milloren la seua salut física.

Beneficis per a la salut física general

Els espais verds no sols són agradables a la vista, sinó que també proporcionen beneficis tangibles per a la salut física. A Casa Benefica, els nostres jardins contribuïxen a millorar la qualitat de l’aire en actuar com a pulmons naturals, filtrant l’aire i proporcionant un entorn més saludable. A més, l’accés a àrees verdes estimula als nostres residents a passar temps a l’aire lliure, la qual cosa pot tindre un impacte positiu en el seu benestar físic general.

Beneficis psicològics i emocionals

Reducció de l’estrés i millora de l’ànim

Els nostres jardins no sols són un lloc per a l’exercici, sinó també un refugi seré que promou la relaxació i la reducció de l’estrés. La connexió amb la naturalesa té un efecte tranquil·litzador i terapèutic en la ment. Els residents de Casa Benefica troben als nostres jardins un espai per a la contemplació i la tranquil·litat, la qual cosa contribuïx a un millor estat d’ànim i una sensació de benestar.

Estimulació cognitiva i sensorial

L’experiència sensorial que oferixen els nostres jardins és inigualable. Els colors, les olors i els sons de la naturalesa estimulen la ment dels nostres residents, proporcionant una valuosa estimulació cognitiva. Passejar per les senderes envoltades de flors i plantes oferix una experiència multisensorial que millora la qualitat de vida i la vitalitat dels nostres residents.

Fomentant la socialització i la comunitat

Espais per a activitats socials i comunitàries

A casa Benefica, creiem en la importància de construir una comunitat càlida i solidària entre els nostres residents. Els nostres jardins i àrees verdes són escenaris ideals per a activitats socials i comunitàries. Organitzem esdeveniments a l’aire lliure, pícnics, sessions de lectura en grup i altres activitats que fomenten la interacció entre residents. Els nostres espais verds són llocs on es forgen amistats duradores i es compartixen moments especials.

Connexió amb la naturalesa i entre residents

La connexió amb la naturalesa i l’oportunitat de gaudir de la bellesa dels nostres jardins promouen un sentiment de pertinença i unitat entre els residents. El compartir un passeig pel jardí o simplement asseure’s junts en un racó tranquil crea llaços significatius. A casa Benefica, estem compromesos a brindar un ambient en el qual els residents puguen connectar-se amb la naturalesa i entre ells, enriquint les seues vides de moltes maneres.

Disseny i manteniment d’espais verds en residències

Principis de disseny de jardins terapèutics

El disseny dels nostres jardins a casa Benefica es basa en principis terapèutics específics. Els jardins terapèutics estan acuradament planificats per a ser segurs, accessibles i estimulants. Comptem amb àrees de descans amb bancs i taules perquè els residents puguen gaudir de moments de tranquil·litat. A més, hem creat senderes que són fàcilment transitables i adequats per a passejos relaxants.

Manteniment sostenible i participatiu

El manteniment dels nostres espais verds és una labor que involucra a tots en la comunitat de Casa Benefica. Fomentem la participació activa dels residents en la cura dels jardins, la qual cosa crea un sentiment d’orgull i pertinença. A més, seguim pràctiques sostenibles per a garantir que els nostres espais verds continuen florint en harmonia amb la naturalesa.

En conclusió, a casa Benefica, estem compromesos a proporcionar als nostres residents un entorn que promoga el seu benestar físic i mental. Els nostres jardins i àrees naturals són elements essencials d’esta experiència. Més que simples espais verds, són llocs on la salut es millora, les emocions s’eleven i les relacions florixen. Creiem que la connexió amb la naturalesa enriquix la vida dels nostres residents de maneres innombrables i contribuïx a crear una comunitat forta i unida. A casa *Benefica, els nostres espais verds són més que jardins; són espais de vida i creixement.